Aloitamme perinteiset tryffeliviikkomme viinintekijäillallisella keskiviikkona 18.10. Pääsemme tutustumaan piemontelaisen Diego Pressendan viinitilaan kun vieraaksemme saapuu talolta Oscar Pressenda. Ilta alkaa klo 18.00.
Alkumalja
Letizia Pas Dosé
Menu
Paahdettua juuriselleriä, gorgonzolaa & pangrattato
Langhe Chardonnay 2022
Karamellisoitu sipulirisotto & tuoretryffeliä G, L
Langhe Riesling Al Bric 2021
Kotimaista naudan ulkofilettä, perunafondant, myskikurpitsaa, punaviini-tryffelikastiketta & tuoretryffeliä G, L
Barbera d’Alba Superiore Ariota 2020
Italialainen juusto G, L
Barolo Balbadelchi 2018
Tiramisua talon tapaan & kahvi/teeÂ
5 ruokalajin menu ja viinit 125€
Diego Pressendan viinitila on perustettu vuonna 2004 Diegon ja hänen vaimonsa Rosannan siteestä alueeseen sekä intohimosta viininvalmistukseen. Heidän johdonmukainen työskentely on johtanut viinitilan laajentumiseen 2010 ja nykyään tilaa hoidetaan heidän lastensa johdolla. Viinitarhoista vastaa heidän tyttärensä viiniasiantuntija Silvia Pressenda yhdessä veljensä Oscar Pressendan kanssa.
Viinitila ” La Torricella” sijaitsee Monforte d’Albassa Langhen sydämessä ja sitä ympäröi 13 hehtaaria viinitarhoja. Viinitarhoilla viljeltiin aluksi Dolcettoa, Barberaa, Nebbioloa ja Chardonnayta. Vuonna 2012 La Torricella lisäsi valikoimaansa Dolcettosta valmistetun Spumanten sekä valkoviineihin Riesling Renanon. Näiden lisäksi tänä vuonna on istutettu Pinot Noir – viinitarha sampanjamenetelmällä valmistettavaa kuohuviiniä varten
Pöytävaraukset ja tiedustelut: info@piemonte.fi tai https://www.saarikoskiravintolat.fi/ravintola-piemonte-varaa-poyta/