Ravintola Hella ja Huone sulkee ovensa tammikuun 20. päivä 2024 viimeisen kerran. Tammikuussa 19. ja 20. päivä juhlitaan ravintolan 25-vuotista taivalta kahden unohtumattoman juhlaillallisen muodossa. Illallisia tulee valmistamaan nykyisen omistajan ja keittiömestari Ilmari Saarikosken lisäksi 6 keittiömestaria koko Hellan ja Huoneen historian ajalta. Esittelemme lyhyesti kaikki keittiömestarimme ja tässä heistä ensimmäinen.
Arto Rastas
Arto Rastas osti Hellan ja Huoneen ensimmäiseksi omaksi ravintolakseen vuonna 2007 ja kehitti ravintolaa seuraavien kymmenen vuoden aikana konseptiltaan modernimmaksi ja toi mukaan pitkät menut. Rastaan ostaessa Hellan ja Huoneen oli ravintola jo tunnettu ja valittu useasti Helsingin ulkopuolella sijaitsevista ravintoloista parhaaksi. Rastas kertoo Hellan ja Huoneen olleen hänen unelmansa ja mahdollisuus näyttää oma osaamisensa sekä kokeilla hurjimpiakin ideoitaan, ravistellen totuttuja näkemyksiä. Rastaan aikana Hellassa ja Huoneessa ehti työskennellä useita keittiömestareita, jotka toivat oman kädenjälkensä ravintolan kehitykseen.
Rastaan juhlaillalliselle suunnittelema annos perustuu hänen yhteen kaikkien aikojen lempiraaka-aineeseensa, punajuureen ja annos kuvaa erilaisten makujen sekä valmistustapojen yhdistelemisen oivallisuutta, jolla oli suuri merkitys Rastaan ajanjaksolla Hellassa ja Huoneessa.
Arto Rastas on catering-yrittäjä, Helsingin kulinaristisen instituutin ja useiden Leviltä Etelä-Suomeen ulottuvien ravintoloiden omistaja, joka pyörii edelleen tiuhaan keittiössä.