Ravintola Hella ja Huone sulkee ovensa tammikuun 20. päivä 2024 viimeisen kerran. Tammikuussa 19. ja 20. päivä juhlitaan ravintolan 25-vuotista taivalta kahden unohtumattoman juhlaillallisen muodossa. Illallisia tulee valmistamaan nykyisen omistajan ja keittiömestari Ilmari Saarikosken lisäksi 6 keittiömestaria koko Hellan ja Huoneen historian ajalta. Esittelemme lyhyesti kaikki keittiömestarimme ja viimeisenä mestarina vuorossa ravintolan nykyinen omistaja Ilmari Saarikoski.
Ilmari Saarikoski
Kun Arto Rastas luopui vuonna 2018 ravintolasta, Ravintola Hella ja Huone siirtyi silloisen keittiömestarin Ilmari Saarikosken ja sommelier Humberto Pulido Carcésin omistukseen. Vaikka Pulido Carcés sittemmin luopui ravintolan omistajuudesta, on keittiömestarin ja sommelierinsaumaton yhteistyö jatkunut tähän päivään saakka ja yhdessä he ovat luoneet unohtumattomia illallisia. Vuonna 2020 Saarikosken visio ravintolan tulevaisuudesta johti lopulta Salhojankadun pieniksi käyneistä tiloista uuteen osoitteeseen aivan Tampereen ydinkeskustaan, Aleksanterinkadulle. Saarikoski remontoi ja sisusti Aleksanterinkadulle harmonisen ja arvokkaan tunnelmallisen fine dining -ravintolan, jossa ravintolaelämys muodostuu ruuan, palvelun ja tilan harkitusta ja huolella rakennetusta kokonaisuudesta. Saarikoskelle ensimmäinen oma ravintola on ollut ylpeydenaihe ja jatkuvan oppimisen ja kokeilemisen tila. Saarikosken myötä ravintolan profiili fine diningia tarjoilevana, kunnianhimoisesti kokeilevana, mutta perinteistä ammentavana tyylikkäänä kokonaiselämyksenä on vahvistui entisestään.