Ravintola Hella ja Huone sulkee ovensa tammikuun 20. päivä 2024 viimeisen kerran. Tammikuussa 19. ja 20. päivä juhlitaan ravintolan 25-vuotista taivalta kahden unohtumattoman juhlaillallisen muodossa. Illallisia tulee valmistamaan nykyisen omistajan ja keittiömestari Ilmari Saarikosken lisäksi 6 keittiömestaria koko Hellan ja Huoneen historian ajalta. Esittelemme lyhyesti kaikki keittiömestarimme ja nyt vuorossa ravintolan ensimmäinen keittiömestari Montgomery Dahl.
Montgomery Dahl
Montgomery Dahlista tuli Ravintola Hellan ja Huoneen ensimmäinen keittiömestari ja omistaja pian ravintolan avaamisen jälkeen vuonna 1999, perustajan Timo Kalliokosken jouduttua luopumaan siitä. Dahl rakensi ravintolasta lämminhenkisen ja rennon naapuruston kohtaamispaikan, jonka menu ammensi eurooppalaisista keittiöistä. Päivittäin vaihtuvat annokset perustuivat saatavilla oleviin tuoreisiin raaka-aineisiin ja tiiviiseen yhteistyöhön Kauppahallin liha- ja kalakauppiaiden kanssa. Asiakkaat ihastuivat etenkin ranskalaiseen ruokaan ja löydettyään helsinkiläisen toimittajan, joka toi raaka-aineita suoraan Pariisin toreilta, Dahl alkoi keskittyä ranskalaisen keittiön klassikoihin. Ravintolan maine kasvoi kriitikoiden myöntäessä sille usein täydet viisi tähteä ja ravintola valittiin Suomen toiseksi parhaimmaksi.
Montgomery Dahl on toiminut yli 40 vuotta ravintola-alalla ja työskentelee nykyisin pääosin kokkikonsulttina ravintoloiden perustamis- ja kehittämisvaiheissa.