Ravintola Hella ja Huone sulkee ovensa tammikuun 20. päivä 2024 viimeisen kerran. Tammikuussa 19. ja 20. päivä juhlitaan ravintolan 25-vuotista taivalta kahden unohtumattoman juhlaillallisen muodossa. Illallisia tulee valmistamaan nykyisen omistajan ja keittiömestari Ilmari Saarikosken lisäksi 6 keittiömestaria koko Hellan ja Huoneen historian ajalta. Esittelemme lyhyesti kaikki keittiömestarimme ja tässä heistä toinen.
Pekka Johannes Koponen
Pekka Johannes Koposelle työskentely Hellan ja Huoneen keittiössä oli aikoinaan tavoite, joka toteutuikin Koposen päätyessä ravintolan keittiömestariksi. Koponen muistelee Hellan ja Huoneen olleen Tampereen mittakaavassa kokeellinen: ”silloinhan tuli se molekyyligastronomia-buumi ja joka annoksessa oli ainakin 13 komponenttia”. Koposen mukaan nykyään molekyyligastronomian suosio on hiipunut ja listoilla nähdään enemmän yksinkertaisempia klassikkoannoksia. Koponen kertoo kuinka hänen tavoitteensa Hellan ja Huoneen keittiössä oli tehdä hyvää ruokaa ja pitää yllä tasaista laatua.
Ravintola-alalla yli 20 vuotta työskennellyt Koponen keskittyy nykyään yritykseensä Joint by joint, joka tuottaa pirkanmaalaista dry aged-possua.