Piemonten perinteisillä Sisilia-viikoilla 14.2.–11.3.2023 maistuvat auringon paahtamat veriapplesiinit ja raikkaat meren antimet
Perinteiset, vuosittain järjestettävät Piemonten Sisilia-viikot ovat taas käynnissä. Sisilia-viikot ovat vakiinnuttaneet suosionsa vuosien saatossa ja väkeä käy niin arkena kuin viikonloppunakin nauttimassa ravintolassamme Sisilian mauista ja raaka-aineista sekä italialaisen ravintolan rennosta tunnelmasta. Keittiömme on inspiroitunut luomaan oman versionsa sisilialaisesta illallisesta perinteisten sisilialaisten reseptien, makujen ja raaka-aineiden ympärille. Sisilian auringon kypsyttämät veriappelsiinit ovat lyhyen sesonkinsa huipussa juuri nyt ja ne maistuvat kapris-veriappelsiinirisotossa, jonka kaunis väri on peräisin appelsiinien punaisesta hedelmälihasta. Veriappelsiinicarpaccio burratalla ja pinjansiemenillä juhlii myös Sisilian alueelle tunnusomaisen raaka-aineen lyhyttä sesonkia ja piristää suomalaisen talven keskellä. Perinteisiä Sisilian raaka-aineita ovat myös merenelävät, kuten simpukat, mustekala, tonnikala ja jättikatkaravut. Merenelävät maistuvat menun annoksissa, kuten tämän vuoden hitiksi nouseessa Tonno alla Ghiotta-annoksessa. Sinisimpukat tarjoillaan perinteiseen tapaan valkoviinissä chilin ja persiljan kera ja pistaasipestopastan kruunaavat jättikatkaravut. Sisilian saaren ympäröimät meret ovat antaneet alueen keittiölle merenelävät ja meren tuomana myös eri kulttuurien vaikutteet ovat rantautuneet ja juurtuneet sisilialaiseen keittiöön. Meillä Piemontessa on tarjolla myös valikoima laadukkaita sisilialaisia viinejä tuomaan lämmittävän auringon hehkua kevättalven keskelle.