Vaalimme taas hyväksi havaittuja perinteitä ja vuosittain järjestettävät Piemonten Sisilia-viikot ovat käynnissä helmikuun ajan 6.2.-2.3.2024.
Sisilia-viikot ovat vakiinnuttaneet suosionsa ja väkeä käy niin arkena kuin viikonloppunakin nauttimassa ravintolassamme Sisilian mauista ja raaka-aineista sekä ravintolan rennosta tunnelmasta. Keittiömme on inspiroitunut luomaan oman versionsa sisilialaisesta illallisesta perinteisten sisilialaisten reseptien, makujen ja raaka-aineiden ympärille.
Veriappelsiini on Sisilian alueelle tunnusomainen raaka-aine ja piristää suomalaisen talven keskellä. Sisilian auringon kypsyttämät veriappelsiinit ovat lyhyen sesonkinsa huipussa juuri alkuvuodesta ja ne maistuvatkin menulla useassa eri annoksessa. Perinteisiä Sisilian raaka-aineita ovat myös merenelävät, kuten simpukat, mustekala, tonnikala ja jättikatkaravut. Sisilian saaren ympäröimät meret ovat antaneet alueen keittiölle merenelävät ja meren tuomana myös eri kulttuurien vaikutteet ovat rantautuneet ja juurtuneet sisilialaiseen keittiöön.
Jälkiruoissa herkutellaan ainakin cannoleilla. Cannolit ovat alun perin sisilialaisia leivonnaisia, jotka koostuvat rapesta putkimaisesta kuoresta, joka on täytetty makealla kermaisella täytteellä, perinteisesti sisältäen ainakin lampaanmaidosta tehtyä ricotta-juustoa.
Meillä Piemontessa on tarjolla myös valikoima laadukkaita sisilialaisia viinejä tuomaan lämmittävän auringon hehkua kevättalven keskelle. Marsala varmasti löytyy myös jossain muodossa ja laitamme tekeytymään myös veriappelsiineista tehdyn orancellon!
Nähdään helmikuussa!