15.02.2025 klo 18 alkaen | Yksi kattaus

Pöytävaraukset avataan 15.1.2025

Keittiömestarin ja viinimaahantuojan vierailu Ravintola Koskessa – Sasu Laukkonen & Mr. Nebbiolo

Tervetuloa ainutlaatuiseen illalliskokemukseen, jonka kantavana teemana on Suomi kohtaa Italian – annokset valmistetaan kotimaisista huippulaadukkaista raaka-aineista, ja annoksia täydentää tarkoin valitut italialaiset viinit, jotka nostavat makuelämyksen uusiin ulottuvuuksiin.

Michelin-tähdellä palkittu keittiömestari Sasu Laukkonen yhdistää voimansa Ravintola Kosken ravintoloitsijan Ilmari Saarikosken sekä viinimaahantuoja Petteri ”Mr. Nebbiolo” Laineen kanssa. Luvassa on upea yhdistelmä huippugastronomiaa, paikallisia makuja ja italialaisen viinikulttuurin parhaimmistoa, jotka yhdessä kruunaavat illan ainutlaatuisen tunnelman.

Keittiömestari Sasu Laukkonen

Pitkän linjan ravintola-alan ammattilainen Sasu Laukkonen on työskennellyt sekä salissa että keittiössä, isoissa ja pienissä ravintoloissa. Parhaiten hänet tunnetaan Helsingin Huvilakadun ravintoloistaan Chef & Sommelier ja Ora.

  • Vuoden ravintola -titteli 2013
  • Ensimmäinen Michelin-tähti vuonna 2014
  • Michelin-tähti säilyi yhteensä 9 vuotta
  • Vihreä tähti kestävän kehityksen pioneerina 2020–2023

Ora suljettiin vuonna 2023, jonka jälkeen Sasu perusti ResQknives-yrityksen, joka on erikoistunut veitsien teroitukseen, korjaukseen ja valmistukseen. Sasu on intohimoinen gastronomi, joka ammentaa inspiraationsa sesongin raaka-aineista ja tinkimättömästä käsityöstä.

Mr. Nebbiolo – Petteri Laine

CinCin Vino -yrityksen toinen perustaja, Petteri “Mr. Nebbiolo” Laine, on tuonut palan Piemonten uniikkia viinikulttuuria Suomeen. CinCin Vino on erikoistunut laadukkaisiin italialaisiin viineihin ja tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten pientuottajien kanssa.

  • Valikoimassa Piemonten arvostetuimmat viinit
  • Laajentunut myös Piemonten ulkopuolelle
  • Asiantuntemus ja läheiset suhteet viinintekijöihin takaavat uniikkeja viinielämyksiä

Piemonten Nebbiolo-rypäle on legendaarinen, ja Petterin ansiosta pääsemme nauttimaan sen vivahteista täällä Suomessa. Jokaisen viinin taakse kätkeytyy oma tarinansa, jonka hän mielellään jakaa vieraiden kanssa.

Varaa paikkasi

Tämä ilta on suunnattu hyvän ruoan ja laadukkaiden viinien ystäville, jotka haluavat kokea unohtumattoman elämyksen Ravintola Kosken ainutlaatuisessa ilmapiirissä. Paikkoja on rajoitetusti, joten suosittelemme tekemään varauksen hyvissä ajoin. Pöytävaraukset aukeavat 15.1.2025.

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan illasta, jossa taidokas ruoanlaitto ja ensiluokkaiset viinit kohtaavat!

Illan menu

  • Keittiön tervehdys:
    Mätibriossi, piparjuurta ja rapeaa perunaa

  • Paahdettua suolattua siikaa, kurkkua ja sinisimpukkaa
Viini: Virna Timorasso 2023

Virna Timorasso on harvinainen Piemonten alueen valkoviini, valmistettu Timorasso-rypäleestä. Lajike tunnetaan rikkaasta rakenteestaan, mineraalisuudestaan ja kypsymispotentiaalistaan. Viini tarjoaa hedelmäisiä, mineraalisia ja pähkinäisiä aromeja, erityisesti kypsytettynä. Se sopii hyvin äyriäisille, rasvaisille kaloille ja juustoille. Virna Borgogno on tunnettu viinitila, joka on erikoistunut erityisesti Barolo-viinien tuotantoon. Timorasso on erittäin kiinnostava poikkeama Virnan valikoimaan, sillä Timorasso on yhä pieni ja harvinainen lajike Piemontessa.

  • Häränhäntää, tattikeittoa ja kaurafocacciaa
Viini: Fratelli Alessandria Verduno Pelaverga 2021

Rypäle: Pelaverga 100%

Kirkas ja runsas, vaalean rubiininpunainen viini.

Tuoksu on puhdas, nuorekas, elegantti ja runsaan marjaisa. Lasista nousee tuoretta kevätkirsikkaa, puolukkaa, sekä vadelmaa. Mausteisen elegantti, puhtaan hedelmäinen tuoksu.

Maku on kuiva, mausteinen ja hapokkaan marjaisa. Runsaassa maussa on raikas hapokkuus, vielä kypsymistä odottavat tanniinit sekä aavistus pippuria. 

Viehättävä ja puhdas pelaverga, jossa rypäleistä on saatu loistavasti esille lajikkeen tyypilliset aromit. Tämä viini tuo heti itsensä esille, eikä peittele ominaisuuksiaan. Sopii selkeiden ruokien kuten pastojen ja ruokaisten salaattinen kaveriksi. Tarjoa noin 16-asteisena isommasta punaviinilasista. Fratelli Alessandria on historiallinen Barolo-tuottaja, jonka juuret ulottuvat 1800-luvulle saakka.  

  • Peuran sisäpaistia, tomaattia, yrttejä ja kirsikkaa
Viini: Virna Borgogno Langhe Nebbiolo “il” 2022

 Viini on kirkas, syvä rubiininpunainen, ja sen väri viestii nuorekkuudesta.

Tuoksu on puhdas, monivivahteinen ja elegantti, ja siinä erottuvat kypsät punaiset hedelmät, erityisesti kirsikka ja vadelma. Taustalla on hienostunutta mausteisuutta, kuten kanelia ja aavistus tervaa, joka lisää syvyyttä ja monimutkaisuutta. Kevyt kukkainen sävy, ruusun tuoksuna, tuo tuoksuun lisää eleganssia.

Maku on keskitäyteläinen ja tasapainoinen. Viinin hapokkuus on raikas ja eloisa, tuoden ryhtiä ja raikkautta. Maussa esiintyy punaisia marjoja, kuten kirsikkaa ja vadelmaa, ja kevyet mausteet, kuten mustapippuri ja kaneli, täydentävät makua. Viinissä on pehmeät ja kypsät tanniinit, jotka tasapainottavat hapokkuuden ja tuovat pyöreyttä. Jälkimaku on pitkä, raikas ja hienostunut, ja siinä on aavistus mineraalisuutta.

  • Mausteista suklaamarkiisia, portviinipäärynää ja vaaleaa kahvijäätelöä
Viini: Attilio Ghisolfi Barolo Chinato

Barolo Chinato Attilio Ghisolfi on maustettu, hienovaraisen katkera jälkiruokaviini, joka valmistetaan Barolo-viinistä lisäämällä yrttejä, kuten kina-puun aromeja (Cinchona), kardemummaa ja vaniljaa. Se on makea, mutta tasapainoisen katkera, ja siinä on kypsän hedelmän, mausteiden ja suklaan vivahteita. Sopii erityisesti tummaan suklaaseen, jälkiruokiin tai digestiiviksi, nautittavaksi hieman viilennettynä.

Info

65€/hlö
Viinipaketti 55€/hlö
Alta Langa Extra Brut kuohuviini alkuun 18 €


15.2.2025 klo 18 alkaen | 1 kattaus
Lounas- ja Tilausravintola Koski

Pöytävaraukset avataan 15.1.2025
Paikkoja rajoitetusti.

 

Seuraa meitä somessa: